top of page

15. aprillil toimusid Lääne-Virumaa koolide meistrivõistlused males

Lääne-Virumaa meistrivõistlustel males koolidele osales 7 kooli. Hakkame tasapisi saavutama koroonaeelset taset- 2018. aastal oli võistlustules 9 ja 2019. aastal kogunisti 11 kooli. Keskmine tase on tõusnud. Kui esimestel kordadel oli alati kellelgi käsi püsti, et "kohtunik, vastane tegi vale käigu!'', siis nüüd seda praktiliselt ei esinenudki. Kümme- viisteist poissi on osalenud ka Lääne-Virumaa meistrivõistlustel meestele, küll välk- ja kiirmales ning male-kabe mitmevõistluses ning nad ei jää seal sugugi viimaste hulka.

18 punktiga võitis Rakvere Waldorfkool (Kristofer Poljakov, Krish Riar, Uku-Pärt Pruler, Mia-Marii Lamp). Teine oli 16,5 punktiga Kadrina Keskkool (Oliver Aavoja, Janar Jaakson, Henri Jaakson, Mirtel Römer) ja kolmas 12 punktiga Rakvere Põhikool (Märten Mäekivi, Karl Hain Kruus, Villem Kundla, Sandra Henno).

Järgnesid Rakvere Vabaduse Kool 10, Tapa Gümnaasium 9,5 ning Kunda Gümnaasium ning Vinni-Pajusti Gümnaasium võrdelt 9 punktiga.

Esimesel laual sai parima tulemuse Daniel Kikkas (Rakvere Vabaduse Kool) täisedu 6 punktiga, teisel laual võitis Karl-Eerik Leht (Tapa Gümnaasium) ning kolmandal Henri Jaakson võrdselt 5,5 punktiga ning tüdrukute laual täiseduga 6 punktiga kuuest Mirtel Römer.



bottom of page