top of page

Killukesi ajaloost - Laekvere võrkpallimeeskonna lugu

Ühel 1981. aasta jaanuari õhtul küsisid kuus noormeest Laekvere 8-kl kooli võimla võtme ja hakkasid võrkpalli harjutama. Need noormehed olid Kaido Krooben, Tõnu Krooben, Üllar Teidla, Kalev Lepp, Toomas Mägi, Tõnis Hiielaid. Niimoodi harjutati kaks talve.


1982. aasta sügisel avati Roela Keskkooli uus maja koos võimlaga, kus Laekvere võrkpallihuvilised said võimaluse kahel õhtul nädalas võrkpalli mängida. Esimestel treeningutel oli huvilisi palju, hiljem liitusid meiega Roela võrkpallihuvilised.


1982. aastal liitusime tollase Rakvere rajooni võrkpalli meistrivõistlustega kolmandas liigas.

Meeskonnaga liitusid mõne aasta jooksul Ahti Kukk ja Vladimir Tsurkin, Aivo Arold, Vadim Kolpakov, Mati Lepp, Jaanus Värraval ja Veiko Alliksoo. Taseme tõustes saime teise liigasse.


Kui 1986. aastal avati Muuga 8-kl kooli angaar-võimla, kolisime oma treeningutega sinna. Mängisime seal palli kuni 2000. aastani. Selleks ajaks jõudis ka saali parim enne kätte. Talvisel ajal olid võimlas temperatuurid üpris madalad, ükskord mängis üks vastas võistkonna mängija labakinnastega, ka valgustusel oli paremad ajad läbi.


2000. aastal avati Simuna Põhikooli võimla. Saime treeningu ajad sellese uude sooja ja valgesse võimlasse. Meiega liitusid Ego Veevel Avinurmest ja Tarmo Eller Roelast. Käisime seal kuni Muuga võimla renoveerimise lõpuni 2007. aastal. Sellest ajast peale on Muuga võimla olnud Laekvere võistkonna kodusaaliks. Siin on peetud maakonna rahvaliiga mängud, Elioni vabariikliku rahvaliiga mängud ja mitmesuguseid turniire.


Kõik need aastad oleme osalenud Lääne-Virumaa võrkpalli meistrivõistlustel. Kui Veneverest liitusid meiega Kristjan ja Argo Palm on olnud võimalus mängida ka maakonna rahvaliiga meistri tiitlile aga meistriks me tulnud ei ole.


Laekvere võistkonna 25. tegutsemisaasta tähistamine Muuga spordihoones 2007.a.


bottom of page